Notícies

<< TORNAR AL LLISTAT DE NOTÍCIES

El Pla Estratègic del Park Güell busca reduir la xifra de turistes i atraure els veïns

Escalinata ajardinada entre pavellons Park Guell

28.11.2017

L’Ajuntament invertirà 25 milions d’euros fins al 2022 en actuacions per fer més atractiu el parc als veïns

L’Ajuntament vol reduir l’impacte dels nou milions de visitants anuals que rep el Park Güell, la majoria turistes, i busca fer-lo atractiu per als veïns. La fórmula passa per facilitar els tràmits per entrar gratuïtament que ara han de fer els barcelonins, programar activitats, reduir la promoció turística i dificultar la pujada als turistes des del centre amb busos de línies regulars.

L’Ajuntament ha presentat el Pla Estratègic del Park Güell, un programa que inclou 179 actuacions que s’implementaran entre aquest any i el 2022, per millorar el retorn social del parc a la ciutat i seguir preservant el patrimoni arquitectònic i natural.

El Pla preveu la creació d’un òrgan gestor, una Fundació, i la inversió de 25 milions d’euros.

Mesures per atraure els barcelonins

Entre les mesures concretes que proposa el pla figuren monitoritzar les entrades per tenir més dades del perfil de visitants, intentar que els operadors turístics redueixin la publicitat del parc, canviar la pàgina web enfocant-la als barcelonins, o simplificar-los l'entrada.

S'eliminarà el contingent de 50 entrades diàries per a barcelonins: n’hi haurà prou amb treure’s la targeta Gaudir Més i es podrà entrar sempre que es vulgui a la zona monumental amb l'empremta digital.

També es vol fer un centre d'interpretació del parc, més zones infantils, cinema d'estiu, millores als carrers del barri o seguir l'evolució de pisos turístics en l'entorn.

Reinvertir en l’entorn

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va explicar que el govern té la intenció de reinvertir els beneficis del cobrament del parc en el seu entorn. Els ingressos són de 15 milions anuals; d’aquests, la meitat són per cobrir despeses i la idea és que la resta reverteixin en l'entorn i serveixin per “impulsar usos socials i comunitaris”.

Presentació del Pla Estratègic

El Pla Estratègic del Park Güell el van presentar el 7 de novembre la tinenta d’alcaldia d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz; el regidor de Gràcia i de Presidència, Eloi Badia, i la regidora d’Horta-Guinardó i Mobilitat, Mercedes Vidal.Font: Ajuntament de Barcelona / El País

Ús de cookies. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al seu funcionament, així com per obtenir estadístiques anònimes d'ús de la web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí .

Tancar