Activitats

<< TORNAR AL LLISTAT DE NOTÍCIES

La nova gran exposició Gaudí mostra una visió inèdita de l'arquitecte

caricatura_de_la_casa_mila-_lesquella_de_la_torratxa

25.11.2021

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) presenta una ambiciosa exposició dedicada a l’arquitecte i artista calatà més universal, en la qual, a través d’una revisió crítica de la seva figura, es rescata el seu autèntic rostre, que ha estat distorsionat per mites i tòpics i convertit en una icona del turisme de masses. En un recorregut intens i espectacular, les més de 650 peces exposades són testimoni de la complexitat de la personalitat d’Antoni Gaudí, lluny de la percepció de geni aïllat i incomprès.

L’arquitecte Juan José Lahuerta, director de la Càtedra Gaudí de la Universitat Politècnica de Catalunya i comissari de la mostra, explica com la imatge que s’ha construït de Gaudí no pot estar més allunyada de la realitat i el presenta com un personatge polític i intel·lectual alineat amb les tendències artístiques i arquitectòniques de la seva època, d’Europa i Nord-Amèrica. L’exposició també ens mostra Gaudí en el context local, com a l’arquitecte reconegut i preferit no només de l’alta burgesia sinó també de l’església.

A la mostra es poden veure objectes arquitectònics, de disseny i mobiliari, obres d’art, documentació, plànols, premsa, fotografies i obres d’art del mateix Gaudí i d’altres arquitectes i artistes internacionals, com Jujol, Ruskin, Viollet-le-Duc o Rodin. Aquests objectes procedeixen de la pròpia col·lecció del MNAC i de setanta-quatre institucions i col·leccions nacionals i internacionals. Entre les peces més destacades es troba part del mobiliari del Palau Güell i de la Pedrera, que ha estat recuperat i restaurat per l’ocasió.

L’exposició es podrà visitar al MNAC del 19 de novembre fins al 6 de març del 2022. Posteriorment viatjarà a París, on el Musée d’Orsay l’acollirà des de l’11 d’abril fins al 17 de juliol, en la que serà la primera exposició monogràfica de l’arquitecte a París des del 1910.

Més informació:

https://www.museunacional.cat/ca/gaudi

Ús de cookies. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al seu funcionament, així com per obtenir estadístiques anònimes d'ús de la web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí .

Tancar